membri.jpg

CIA 2006 (martie)

Cursuri si pregatire profesionala

Bucuresti
21 februarie 2006

 

In atentia : Auditorilor interni, membri sau nemembri ai A.A.I.R.

Subiect: curs de pregatire in domeniul auditului intern

 

Avem placerea sa va informam ca, in realizarea obiectivelor propuse in anul 2006, de a oferi membrilor sai programe de perfectionare profesionala, Asociatia Auditorilor Interni din Romania organizeaza cursuri de pregatire in vederea sustinerii examenului si obtinerii calitatii de Auditor Intern Certificat (Certified Internal Auditor - CIA) acordata de Institutul Auditorilor Interni (IIA - The Institute of Internal Auditors) din Orlando, Florida - USA.

Aceasta este singura atestare a calitatii de auditor intern recunoscuta pe plan international, demonstrand competenta si profesionalismul detinatorului in practica auditului intern. Cele patru teste incluse in examenul ce trebuie sustinut in vederea obtinerii atestarii CIA verifica aptitudinile si cunostintele candidatilor privind practica profesiei de auditor intern.

Cursurile se vor desfasura in perioada 6 - 10 martie 2006, orele 9:00 - 16:00 , in incinta Institutului Bancar Roman (Str. Negru Voda nr. 3, sector 3, Bucuresti). La incheierea seminarului, partipantilor li se va inmana un certificat de participare.

Prezentam mai jos principalele caracteristici ale cursului:

Durata : 5 zile

Obiectiv : oferirea de asistenta si pregatire pentru primele doua examene din programul CIA

Teme abordate:

CIA Partea I

 • Conformitatea cu Standardele IIA
 • Stabilirea prioritatilor activitatii de audit intern in cadrul unui plan bazat pe evaluarea riscurilor
 • Rolul activitatii de audit intern in conducerea organizatiei
 • Desfasurarea altor activitati de audit intern
 • Elemente referitoare la guvernanta, risc si control
 • Planificarea misiunii de audit intern

CIA Partea a II-a

 • Conducerea misiunii de audit intern
 • Conducerea unei misiuni specifice de audit intern
 • Monitorizarea rezultatelor misiunii de audit intern
 • Elemente de cunoastere a fraudelor
 • Instrumente folosite in desfasurarea misiunii de audit intern

Lector:

JEAN-PIERRE GARITTE, CIA, CCSA, CISA , CA , CFE - Partner Deloitte ERS, lider al exercitarii profesiunii de auditor intern in Europa, Orientul Mijlociu si Africa . A fost presedinte al Consiliului de Conducere al Institului Auditorilor Interni - The Institute of Internal Auditors (IIA).

La nivel european a fost timp de 6 ani presedintele Confederatiei Europene a Institutelor de Audit Intern - European Confederation Institutes of Internal Auditing ECIIA, si, la nivel national, a fost presedintele filialei BENELUX.

A fost presedintele Confederatiei Asiatice a Institutelor de Audit Intern - Asian Confederation of Institutes of Internal Auditing (ACIIA), reprezentand profesia in regiunea Asia-Pacific din 1999 pana in 2002.

Limba de predare: engleza

Tariful de participare este de 500 euro de persoana.

In cazul membrilor AAIR, tariful este de 350 euro de persoana . Plata se va efectua in EURO sau lei la cursul BNR din data efectuarii platii, in contul Asociatiei Auditorilor Interni din Romania deschis la UniCredit Romania, Sucursala Ion Mihalache, mentionat in bara de meniu din stanga.

 

 
© Asociatia Auditorilor Interni din Romania - AAIR
Institutul Bancar Roman (IBR), Str. Negru Voda, nr.3, sector 3, cod postal 030774, Bucuresti (in spatele magazinului Unirea, cu intrare dinspre Bd. Unirii).
• www.aair.ro •
Web design by SofteSS 21